Bestyrelsens beretning v. formanden til GF d. 01/03/2022:

2021. Endnu et usædvanligt år i Stevns Friluftsscene. Dog forskånet for aflysninger, men derfra og så til at sige det var et ”normalt” år, er vist at presse citronen for meget. For 1. gang i Friluftsscenens historie blev årets sommerforestilling nemlig ikke spillet udendørs på Efterskolens Amfiscene, og ej heller omkring Sankt Hans. I stedet blev sommerforestillingen rykket til september, og ovenikøbet til indendørs lokationer! Ja, så måske vi skal genoverveje Friluftsscenens navn? ;-) Nej, spøg til side, for det medførte uvægerligt nye udfordringer og problemstillinger, nogle nemmere at bakse med end andre… Især glansnummeret fra Harmoniens side trak tænder ud og gør, at undertegnede har svært ved at se et fremtidigt samarbejde mellem Friluftsscenen og Harmonien som spillested. Det er jeg selvfølgelig rigtig ærgerlig over, da jeg selv har været med til at oparbejde og vedligeholde dette samarbejde, men det er noget nær umuligt og utrolig drænende, og ikke mindst ødelæggende, at arbejde sammen med mennesker, som ikke overholder deres aftaler. Og ja, man kan diskutere, om det er korrekt at nævne dette i en beretning, men jeg vil simpelthen ikke have, at der går medlemmer rundt og tror, at tingene forholdt sig anderledes. Det var ikke Friluftsscenen, som opførte sig dårligt, men nogle andre i ligningen.

 

Uha, så er der ligesom prikket hul på bylden, hvorfor det er vigtigt for mig at sige, at alt det sagte står for min regning. Beretningen hedder godt nok ”bestyrelsens beretning”, men det er undertegnedes ord og tanker, og ikke nødvendigvis samtlige bestyrelsesmedlemmers, hvorfor de ikke kan eller skal stå på mål. Vi har tidligere drøftet denne problemstilling i bestyrelsen, for så vidt jeg ved, har beretningen aldrig været godkendt af bestyrelsen inden aflæggelsen, hvorfor det i teorien kan være yderst interessant at sidde som bestyrelsesmedlem til generalforsamlingen, hvis man ikke er 100 % enig i det sagte. Så enten skal bestyrelsen forhåndsgodkende, eller som minimum have kendskab til beretningen og dens indhold, eller også skal beretningen helt omdøbes til formandens beretning. Blot nogle tanker til efterretning og måske handling?

 

Til gengæld bevirkede udfordringerne omkring spillested, at der opstod en endnu større kampgejst og en nu-skal-vi-satme-vise-dem-attitude. Holdånden blev endnu stærkere, og der blev knoklet igennem 24/7 fra alle sider for at nå i mål. Og vi kom i mål. Og det med en fantastisk flot, yderst velklingende, yderst velspillet, yderst velgennemført og helt igennem fantastisk musical. Så øv, hvor er jeg virkelig og oprigtig ked af, at ikke flere publikummer fik denne fantastiske musicaloplevelse med Stevns Friluftsscene :-(

Og jeg ved snart ikke, hvad vi mere skal gøre for at få (flere) publikummer, og nogle gange må man måske bare indse, at interessen desværre ikke er dér. For vi ved også fra tidligere forestillinger, at mund-til-mund-metoden nu en gang er den bedste, og at den overskygger annonceringer, plakater, flyers mm., uanset hvor gode, talrige og allestedsnærværende disse er. Så igen oplevede vi, at interessen blomstrede i fuldt flor, men altså da forestillingen var afviklet, og flere efterspurgte faktisk ”Spotlight” som juleforestilling på Harmonien. Men uha, dette var af mange grunde ikke en mulighed, og i stedet blev årets juleforestilling udelukkende opført for Boestofte Pensionistforening til deres årlige julearrangement. Til stor glæde for dem og de medvirkende. Især var Pensionistforeningen rigtig glade for at måtte synge med på mange af sangene, ligesom de medvirkende vist trængte til en mindre produktion med færre krav til multitasking på scenen ;-)

En lille trøst er dog, at vi langt fra var de eneste, som kæmpede med at skaffe publikum. Nærmest alle kulturinstitutioner m.fl. har oplevet store udfordringer med at kapre publikum, da de atter måtte slå dørene op. Så det var jo fantastisk, da kulturlivet åbnede op igen, og man atter kunne drage i teateret, til koncert, i biografen, på museum mm., men måske ikke det smarteste, når alle nærmest åbnede på én gang, og dermed skulle konkurrere om det samme publikum. For med mange tilbud følger også en naturlig mæthed.

 

Derudover er der også sket et og andet med danskernes mentalitet og deres forhold til deres hjem, sofa, smartphone/IPhone, computer/bærbare og fjernsyn efter Corona. Det er som om, det er blevet sværere at begive sig uden for sin dør til eksempelvis kulturelle arrangementer, men især til frivillige aktiviteter. Jeg ved ikke, om det er fordi, at folk har fundet ud af, at de godt kan klare sig uden disse, og/eller at det måske har været rart ikke at skulle bruge tid og penge på disse. Åh, sofaen er jo så varm og dejlig og nærmest kryber rundt om én, og mit spil/min serie/min film/min bog/you name it på min private platform er jo rigelig underholdning, så hvorfor opsøge det uden for hjemmets fire vægge? Det er jo heller ikke for sjov, at en hundetræner en gang ytrede, at skærmen er hundens allerværste fjende! Bare en lille sidebemærkning.

Nå, men jeg hører i hvert fald fra rigtig mange frivillige foreninger, at de har mere end svært ved at skaffe frivillige, og at nogle eller måske flere af de tidligere frivillige er forsvundet under Corona. Heldigvis har vi ikke oplevet en decideret medlemsflugt i Friluftsscenen som følge af Corona, til gengæld har vi haft rigtig svært ved at tiltrække nye medlemmer til årets sommerproduktion. De få nye, som dukkede op til audition, er sprunget fra igen, hvorfor størstedelen af skuespillerne er hentet ind, bl.a. via Lasses store netværk. Faktisk er der kun én skuespiller med fra det originale cast i 2020/2021, alle andre er nye. Og aldrig har et sommerhold været så lille, pt. er vi faktisk ikke mere end 11-12 skuespillere! Så der er mange nye ansigter på rollelisten, og der er ingen tvivl om, at der skal gøres en ekstra indsats for at sammenryste holdet og senere hen holde på alle de dejlige, nye mennesker :-) For der er brug for hver og en, ikke kun til ”Frk. Nitouche”, men også til fremtidige produktioner.

 

Derfor kan det heller ikke undgå at irritere, og også til en vis grad provokere mig, at Amatørscenen lige præcis i år vælger at opføre en musical med premiere ultimo marts 2022 og med fast prøvedag om tirsdagen. Havde de nu fulgt lidt med, ville de også vide, at Friluftsscenen altid har haft fast prøvedag samme dag, hvorfor det da er temmelig dumt. I det mindste så har de dog ikke lagt spilletidspunktet i juni! Men hvorfor konkurrere om de samme skuespillere? Større er Stevns trods alt heller ikke. Og på mig virker det lige så dumt som stuntet med de to revyer i Rødvig sidste sommer, hvilket jo også har bevirket, at den ene rykker til Køge denne sommer. Især fordi vi i Friluftsscenen i flere år har talt om ikke at lægge vores juleforestillinger i samme weekend som Amatørscenens, og at vi ikke vil udbyde det samme som dem, dvs. børneforestillinger, børneworkshops og børnekurser. Netop for at undgå konkurrence om potentielt samme publikum og medvirkende. Ligesom vi i flere år har forsøgt at undgå interessekonflikt med børne- og ungekoret ”Kvidr”, der også øver om tirsdagen. Så hvad nu? Skal vi fortsat være de voksne, tage hensyn og opføre os pænt? Jeg har ikke det endegyldige svar, men det får da lige en til at stoppe op og tænke: ”Hov, hvad skete der lige dér?” 

 

Som den årvågne Stevnsbo unægtelig har hørt, går Carlo på pension d. 1. august 2022. Gymnastikefterskolen er i gang med at finde hans afløser, og det bliver spændende at se, hvem det bliver, og om vedkommende også vil Friluftsscenen det godt. Personligt har jeg nydt at arbejde sammen med Carlo, og i modsætning til mange andre samarbejdspartnere har telefonsamtalerne med ham altid været korte. Aldrig mere end et par minutter, men jeg har alligevel aldrig været i tvivl om, hvad han mente, selvom jeg i starten troede, han måske var sur. Men Carlo er som regel kun sur, hvis der er en god grund, og smiley’er i mails praktiserer han sørme også ;-) Så nu må vi se, hvem afløseren bliver, for selvfølgelig får det betydning for Friluftsscenen, og jeg skal nok gøre mit for et godt, givtigt, konstruktivt samarbejde.

 

Så inden nogle af jer sidder og bliver nervøse, kan jeg fortælle, at leje- og brugsaftalen med Gymnastikefterskolen er forlænget. Og med hele 10 år fra d. 1. januar 2023 til d. 31. december 2032, netop fordi vi ikke ved, hvad Carlos afløser ønsker og vil. Så ingen grund til panik på den front :-)

Derudover har vi i bestyrelsen et mere eller mindre hemmeligt ønske om fremadrettet at anvende Boestofteskolens gamle gymnastiksal til indendørs forestillinger, selvom Carlo ifm. ”Spotlight” mente, det var en éngangsting. Men lad os nu se… For det har helt sikkert sine fordele, at alt vores udstyr allerede befinder sig på adressen eller blot på den anden side af vejen. Men det vil helt sikkert kræve en masse arbejde med at få skabt et rum egnet til forestillinger af forskellig art, ligesom der vil være udfordringer ift. bespisning, når spillestedet ikke naturligt ligger ifm. en restaurant.

 

Beretningen nærmer sig så småt sin afslutning, hvorfor jeg til sidst vil dele en fantastisk nyhed med jer. Friluftsscenen er blevet booket af Køge Miniby til at opføre en helaftensforestilling af ”Frk. Nitouche” d. 6. juli 2022. Det er en fantastisk mulighed, som ikke kun skaber synlighed omkring Friluftsscenen og Minibyen, men som også fanger andre end vores normale publikummer, og som giver spændende kontakter og muligheder fremadrettet. Afhængig af hvordan det går, taler Minibyen nemlig allerede nu om at gentage succesen næste år og/eller måske med en anden forestilling/et andet setup på et andet tidspunkt :-)

Så i samme ombæring er det bestemt værd at nævne, at vi med ”Spotlight” ligeledes optrådte udenbys, nemlig til DATS Teaterfestival 2021 den sidste weekend i oktober. Da alle skuespillerne ikke kunne medvirke, optrådte vi med en modificeret udgave af musicalen, men stadig med historien og karaktererne intakte. Vi havde æren af at åbne festivalen som aftenforestillingen fredag, og det var en stor, dejlig og minderig oplevelse, som vi håber kan gentages en anden god gang :-)

 

Så nu til noget helt andet:

I bestyrelsen har vi mulighed for at udpege æresmedlemmer af Stevns Friluftsscene, hvilket vi rigtig gerne vil gøre i år. Denne gang tilfalder æren en mand, der i årtier har haft Friluftsscenen som sit livsprojekt og sit lille hjertebarn. En mand, der har dedikeret timer, uger, måneder og sågar år på regnskaber, budgetter, bankkonti, pressemeddelelser, fondsansøgninger, plakater, journalister, roller som ”Kejser Frantz Joseph” og ”Pastor Blicher”, teaterforlag, kommaer, forestillingstitler, kontingentopkrævninger, medlemsregistrering, tilskudsansøgninger, gebyrer og meget, meget mere. Og som har kunnet ligge søvnløs, når tingene ikke har flasket sig, især fordi han grundlæggende bare vil Friluftsscenen og dens berørte medlemmer, samarbejdspartnere m.fl. det rigtig godt. En mand, som i allerhøjeste grad, og til punkt og prikke med knivskarp præcision og punktlighed har udført rigtig mange af de usynlige opgaver, så Friluftsscenen overhovedet kunne eksistere. I manges øjne måske lidt kedelige og tunge opgaver, men ikke desto mindre meget nødvendige og eksistensberettigende opgaver. Samt en mand, som sammen med Anna hjalp mig med at finde mig til rette som formand. Og en mand, som samtidig ikke har krævet noget til gengæld, andet end hyggeligt samvær og et dejligt teaterfællesskab. Så hvis I ikke allerede har gættet det - kære dejlige, skønne Ebert, det er dig :-) Giv Ebert en kæmpe hånd.

 

 

Sophie Jørgensen Andersen d. 27. februar 2022

 

Stevns Friluftsscene

Ordinær generalforsamling tirsdag den 1. marts 2022 kl. 20.30

Sted:        Gymnastikefterskolen Stevns

                     Tidl. Boestofte-/Ellehøjskoles aula

                     Boestoftevej 55, 4673 Rødvig Stevns

 

Dagsorden

 1. Valg af stemmetællere

                           Bente & Menna blev valgt

 

 1. Valg af dirigent

Niels-Henrik valgt til dirigent. Niels-Henrik erklærede generalforsamlingen korrekt varslet og dermed lovlig.

 

 1. Bestyrelsens beretning

                Sophie fremlagde som formand bestyrelsens beretning.

                      Beretningen vedlagt dette referat som bilag nr. 1.

Beretningen indeholdt emner som corona, frivillighed og mangel på samme. DATS Teaterfestival, Et godt samarbejde med Gymnastikefterskolen Stevns. Særligt under Spotlight, der mødte vi stor velvilje.

Ebert Pedersen blev udnævnt til æresmedlem.

Efterfølgende en snak om konkurrence, foreninger indbyrdes, om gl. gym. sal som mulighed for fremtidige forestillinger.

Beretningen taget til efterretning.

 

 1. Foreningens regnskab 2021 til godkendelse

Camilla fremlagde regnskabet. Mange udfordringer. Det er en tung post at overtage. Der er modtaget tilskud fra Vemmetofte Kloster, Østsjællands Vaskerifond, samt Stevns Brandkasse.

Regnskabet uddelt og vedlagt referatet som bilag 2.

Regnskabet blev godkendt.

                   Fastsættelse af kontingent for 2023:

                   Bestyrelsen foreslår uændret kontingent:

                   Aktive over 25 år: 350 kr.

                   Aktive under 25 år: 200 kr.

                   Støttemedlemmer: 100 kr.

                Uændret kontingent vedtaget

 

 1. Behandling af indkomne forslag

                   Forslag, der ønskes behandlet, skal være formanden i hænde senest 8 dage før generalforsamlingen.

   Bestyrelsen foreslår ændring af § 8:

   Nuværende:

   ”Bestyrelsen består af 9 medlemmer og vælges for en 2-årig periode.

   Bestyrelsen afgår med 5 medlemmer i ulige år og med 4 medlemmer i lige år. Genvalg kan finde sted.

 

   Suppleanter til bestyrelsen vælges for 1 år ad gangen. Genvalg kan finde sted.

 

   Bilagskontrollanter vælges for 2 år ad gangen, og kan ikke afgå samtidig. Suppleant for bilagskontrollant vælges for 1 år. Genvalg kan finde sted.”

   Forslag til ny § 8:

   ”Bestyrelsen består af 7 medlemmer og vælges for en 2-årig periode.

   Bestyrelsen afgår med 4 medlemmer i ulige år og med 3 medemmer i lige år. Genvalg kan finde sted.

 

   Suppleanter til bestyrelsen vælges for 1 år ad gangen. Genvalg kan finde sted.

 

   Bilagskontrollanter vælges for 2 år ad gangen, og kan ikke afgå samtidig. Suppleant for bilagskontrollant vælges for 1 år. Genvalg kan finde sted.”

 

Bestyrelsen foreslår reducering af bestyrelsesmedlemmer, da det er svært/ ikke muligt at finde kandidater.

Afstemning foretaget ved håndsoprækning.

16 stemte for forslaget.

1 stemte i mod.

Forslaget blev vedtaget.

 

Kommentarer. Ad hoc-udvalg med deltagere udefra kan nedsættes efter behov.

En af bestyrelsens opgaver er at være bedre til at få udefrakommende hjælp.

 

 1. Valg af bestyrelse

                   På valg er:

 • Bente Schou - modtager genvalg Genvalgt
 • Camilla Bruun Nielsen - modtager genvalg Genvalgt
 • Lars Fridberg Nielsen - modtager ikke genvalg
 • Ellen Traberg-Borup - modtager ikke genvalg

 

Til GF 2023 skal en af de 5 opstillede kandidater kun vælges for et år, således at man kommer ned på 4 det ene år, og 3 på valg det andet.

 

 1. Valg af 2 suppleanter til bestyrelsen

                   På valg er:

 • Claus Larsen - modtager genvalg Genvalgt
 • Ellen Traberg-Borup blev i sit fravær valgt efter mundtlig tilkendegivelse fra Bente

 

 1. Valg af 1 bilagskontrollant

                   På valg er:

 • Nenna Larsen - modtager genvalg Genvalgt

 

 1. Valg af suppleant for bilagskontrollanter

                   På valg er:

 • Menna O. Poulsen - modtager genvalg Genvalgt

 

 1. Eventuelt

                Generalforsamlingen blev afsluttet med et trefoldigt hurra!

 

Referent: Lars Fridberg Nielsen.

Generalforsamling

Stevns Friluftsscene afholder ordinær generalforsamling tirsdag d. 1. marts 2022 kl. 20:30 på Den gamle Boestofteskole, Boestoftevej 55, 4673 Rødvig Stevns.

Dagsorden ifølge vedtægter. Se www.stevnsfriluftsscene.dk

Forslag, der ønskes behandlet, skal skriftligt være formanden Sophie Jørgensen Andersen i hænde senest 8 dage før generalforsamlingen.

Der afholdes prøver på sommerens forestilling ”Frk. Nitouche” samme dag fra kl. 19:00 til 20:30, hvor medlemmer kan få en smagsprøve på stykket.

For god ordens skyld gør vi opmærksom på, at kun medlemmer af Stevns Friluftsscene har adgang til generalforsamlingen.

 

Bestyrelsen i Stevns Friluftsscene

Stevns Friluftsscene

Ordinær generalforsamling tirsdag den 1. marts 2022 kl. 20.30

Sted:        Gymnastikefterskolen Stevns

                   Tidl. Boestofte-/Ellehøjskoles aula

                   Boestoftevej 55, 4673 Rødvig Stevns

 

Dagsorden

 1. Valg af stemmetællere

 

 1. Valg af dirigent

 

 1. Bestyrelsens beretning

 

 1. Foreningens regnskab 2021 til godkendelse

                   Fastsættelse af kontingent for 2023:

                   Bestyrelsen foreslår uændret kontingent:

                   Aktive over 25 år: 350 kr.

                   Aktive under 25 år: 200 kr.

                   Støttemedlemmer: 100 kr.

 

 1. Behandling af indkomne forslag

                   Forslag, der ønskes behandlet, skal være formanden i hænde

                  senest 8 dage før generalforsamlingen.

                  Bestyrelsen foreslår ændring af § 8:

                  Nuværende:

                 "Bestyrelsen består af 9 medlemmer og vælges for en 2-årig

                  periode.

                  Bestyrelsen afgår med 5 medlemmer i ulige år og med 4 med-

                  lemmer i lige år. Genvalg kan finde sted.

 

                 Suppleanter til bestyrelsen vælges for 1 år ad gangen. Gen-

                 valg kan finde sted.

 

                  Bilagskontrollanter vælges for 2 år ad gangen, og kan ikke

                  afgå samtidig. Suppleant for bilagskontrollant vælges for 1

                  år. Genvalg kan finde sted.”

                  Forslag til ny § 8:

                 ”Bestyrelsen består af 7 medlemmer og vælges for en 2-årig

                  periode.

                  Bestyrelsen afgår med 4 medlemmer i ulige år og med 3 med-

                  lemmer i lige år. Genvalg kan finde sted.

 

                  Suppleanter til bestyrelsen vælges for 1 år ad gangen. Gen-

                  valg kan finde sted.

 

                  Bilagskontrollanter vælges for 2 år ad gangen, og kan ikke

                  afgå samtidig. Suppleant for bilagskontrollant vælges for 1

                  år. Genvalg kan finde sted.”

 

 1. Valg af bestyrelse

                   På valg er:

 • Bente Schou - modtager genvalg
 • Camilla Bruun Nielsen - modtager genvalg
 • Lars Fridberg Nielsen - modtager ikke genvalg
 • Ellen Traberg-Borup - modtager ikke genvalg

 

 1. Valg af 2 suppleanter til bestyrelsen

                   På valg er:

 • Claus Larsen - modtager genvalg
 • Vakant

 

 1. Valg af 1 bilagskontrollant

                   På valg er:

 • Nenna Larsen - modtager genvalg

 

 1. Valg af suppleant for bilagskontrollanter

                   På valg er:

 • Menna O. Poulsen - modtager genvalg

 

 1. Eventuelt

 

Bestyrelsens beretning v. formanden d. 13. juni 2021:

Et usædvanligt år kræver i og for sig en usædvanlig beretning, eller i hvert fald et usædvanligt indhold i denne. Årets beretning er derfor ikke fyldt med de sædvanlige vendinger á la ”endnu et travlt år i Stevns Friluftsscene”, ”vi mødte mange udfordringer, men overvandt disse”, ”vi har forsøgt dit og dat og kan se, at dit og dat virker” osv. osv. For der var jo én stor udfordring, som vi ikke overvandt. I har nok gættet det, nemlig Corona. For aldrig tidligere har vi i Friluftsscenen måttet aflyse en sommerforestilling før tid og helt opgive at opføre denne. Og så pga. et lillebitte virus! Jeg lyver ikke, når jeg siger, at det gjorde ondt helt ind i hjertet, marv og ben, dén forårsdag vi besluttede at aflyse sommerforestillingen 2020, men Corona umuliggjorde gennemførelsen af denne. Det var en trist dag i Friluftsscenens historie, men desværre en nødvendig beslutning.

Uheldigvis var vi ikke alene om dette, da alle kulturelle, frivillige og sociale arrangementer, events og begivenheder blev aflyst på stribe i takt med nedlukningen, og alle blev pludselig meget bevidste om betydningen af ordet kulturfattig. For et kulturfattigt samfund er et dødt samfund, og selvom kulturen for mange blot er ”pynten på kransekagen”, så smager en kransekage nu én gang bare bedst, når den er overpyntet og overlæsset med guf! Samtidig skal man ikke glemme vigtigheden af at komme ud at opleve noget, blive tanket op, få nogle gode oplevelser. For ofte er det jo disse oplevelser, der gør, at man har lidt mere overskud til de daglige gøremål, ens arbejde mm.

 

Mere bekymrende har været det sociale afsavn, som rigtig mange mennesker har lidt under, og som flere stadig gør. Hér tænker jeg ikke kun på aflysning af store fester og anden festivitas, men i lige så høj grad på de mennesker, der har været tvunget til at leve i isolation i eget hjem, pleje- som privatbolig. Mennesker er flokdyr, og det er ikke naturligt for nogle af os kun at se og være sammen med dem i husstanden eller leve i eget selskab i længere tid ad gangen. De menneskelige afsavn og omkostninger, som vi alle har oplevet i større eller mindre grad, får i hvert fald mig til at tænke på, om de har været det værd… Især når jeg hører om en veninde, der har udviklet alle symptomer på depression, og en kollega, hvis angst er eksploderet. Eller når jeg taler med en borger, som fortæller, at hun siden marts 2020 ikke har set andre end hjemmeplejen og madleverandøren, fordi hun har levet i Corona-isolation i eget hjem. Har det så været dét værd?

Eller forretninger og virksomheder, der er gået nedenom og hjem, folk, der har mistet deres arbejde, måske endda hjem. Hele erhverv, der er udslettet og brancher, der har storblødt. Det sætter i hvert fald tanker i gang, om gevinstens pris har været rimelig… Heldigvis er tingene godt i gang med at vende, og det lysner gevaldigt på Corona-fronten, hvilket i den grad også må siges at være tiltrængt. Menneskeligt, socialt, økonomisk, samfundsmæssigt, erhvervsmæssigt, og ikke mindst kulturelt.

 

For ligesom alle andre og alt andet mærkede Friluftsscenen også Coronaens livsindskrænkende åndedrag. På godt og ondt. Først rigtig ondt ved aflysning af sommerforestillingen 2020, siden hen mere positivt. I bestyrelsen har vi f.eks. lært at afholde online bestyrelsesmøder, vi har haft tid og overskud til at koncentrere os om driftsmæssige forhold, f.eks. forslag til vedtægtsændringer og genforhandling af lejekontrakt med Gymnastikefterskolen, og andre ting og sager. Men nok vigtigst af alt fik vi pludselig plads i kalenderen og et helt andet overskud til at idéudvikle en juleforestilling med udgangspunkt i julekalendere vist gennem tiden. For med en aflyst sommerforestilling var vi meget opsatte på at kunne gennemføre årets juleforestilling, (næsten) koste hvad det ville.

Men som flere nok ved, var udviklingen, produktionen og afviklingen af juleforestillingen bestemt ikke uden udfordringer, og igen spillede Corona en alt for stor rolle. Aldrig har vi mødt mange udfordringer, af hidtil uset karakter og uforudsigelighed, og jeg/vi har indtil flere gange haft lyst til at kaste håndklædet i ringen og bare give op. Jeg har sagt det før og gentager: ”Havde det været min 1. produktion som instruktør og formand, var jeg løbet skrigende bort og havde mistet enhver lyst til at prøve det igen.” For sikke en kamp. Men takket være en kæmpe indsats fra alle, en stålsat vilje og en vild kampånd, kom vi i mål, og jeg er yderst tilfreds med slutresultatet. Jeg er heller ikke i tvivl om, at de fremmødte publikummer havde en fantastisk aften/eftermiddag i selskab med Stevns Friluftsscene, en masse stjernestøv og ikke mindst masser af juledrys.

 

Så på trods af Corona og heraf afledte ændrede livsvilkår mm. har 2020 også været et godt år, selvom det for alle har budt på udfordringer, et højt krav om forandringsparathed og omstillingsparathed samt har haft sin(e) pris(er). Jeg bliver faktisk lidt stødt og ked af det, når jeg hører folk ytre, at 2020 udelukkende har været et lorteår og et, som bare skal glemmes hurtigst muligt. Det er måske lidt naivt, men jeg er af den overbevisning, at alle må have oplevet mindst én god ting i 2020, og nogle gange handler det måske også om ens indstilling til tingene. For det er da overordentligt svært at se osten, hvis man kun ser huller!

Jeg håber og tror i hvert fald, at Corona har fået folk til at stoppe op, mærke efter hvad der er vigtigt for dem og deres liv, og hvad der er mindre vigtigt, og som det måske er værd at sortere ud i. Ligesom rigtig mange mennesker helt konkret valgte at gøre i hjemmet med storoprydning mm. Det må på en eller anden måde være sundt at få sat sit liv på standby, selvom det ofte ikke føles sådan i øjeblikket. Bare en tanke…

Så hvad nu? 2021 er næsten allerede halvvejs, og det er meget uvant sådan at måtte udskyde generalforsamlingen til juni. Og hvorfor mon? Surprise; Corona. Heldigvis kan vi se, at Coronaen kun har haft meget begrænset indflydelse på medlemstallet, og vi er ikke, som nogle andre frivillige foreninger, ramt af et stort medlemsfald. Derudover kan vi konstatere, at vi i Friluftsscenen har en sund økonomi med en god likviditet, hvilket gør, at vi ikke har måttet dreje nøglen om. For ja, vi er afhængige af billetindtægter, men har samtidig råd til at ligge stille.

Apropos billetindtægter så forventes billetsalget til sensommerforestillingen ”Spotlight” opstartet omkring d. 1. juli 2021. Hér har vi også danset med Corona, inden vi kom frem til løsningen med en sensommerforestilling i starten af september på Harmonien i Rødvig. Og undervejs med ændring af forestillingens titel, da ”Frk. Nitouche” igen blev udsat, denne gang på ubestemt tid. Vi vil rigtig gerne spille ”Frk. Nitouche” på et tidspunkt, og pt. arbejdes der på næste års sommertitel, instruktør mm.

 

Jeg tror ikke, vi i den tid, jeg har været en del af Friluftsscenen, har oplevet så mange bump, inden en læseprøve overhovedet fandt sted. Men nu er vi godt i gang med prøverne på ”Spotlight”, og det tegner rigtig godt. Der er godt nok rigtig meget at lære, og barren er højt sat, men vi morer os gevaldigt til prøverne, og vi skal nok være klar med et brag af en forestilling. En forestilling fyldt med masser af sang, musik, dans, sjove, skøre karakterer, kærlighed og showbusiness. Der er noget for enhver musicalelsker, så kom frisk og glad.

Og igen møder vi velvilje fra såvel Stevns kommune som lokale fonde mhp. muliggørelse af forestillingens økonomiske rammer. Underskudsgarantien er i hus, Stevns Brand Fond har valgt at støtte os med 25.000 kr., og Vaskerifonden ønsker også at støtte os, men til et mere konkret formål end blot projektet ”Spotlight. Så det tegner lyst.

 

Så nu til noget helt andet. Som det forud læsende medlem har spottet, har vi to bestyrelsesmedlemmer, som ikke ønsker at genopstille; René og Mikkel. Det er jeg selvfølgelig ked af, men alting til sin tid. Jeg vil derfor gerne benytte lejligheden til at sige tak for jeres store indsats gennem tiden. Værsgo´. Giv René en stor hånd.

Derudover har vi en suppleant, som heller ikke genopstiller, så giv også lige Mia en stor hånd. Værsgo´.

 

Sophie Jørgensen Andersen
Formand